ONTWERP van uw TUIN


Een goed ontwerp staat garant voor jarenlang tuinplezier. Voordat we een tuin gaan aanleggen wordt er eerst een ontwerp gemaakt. Tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis worden al uw wensen doorgenomen zodat wij deze kunnen meenemen in het ontwerp. Het is dan ook van belang dat u aangeeft wat u mooi vindt maar misschien belangrijker nog wat u niet mooi vindt. Ook kijken we tijdens het gesprek naar de architectuur van de woning en het interieur zodat we een goed beeld hebben van uw stijl. Tevens wordt door ons op een vakkundige wijze de maten en hoogtes van de tuin opgemeten. Ook nemen wij grondmonster om de bodem te onderzoeken zodat we weten welke planten het goed doen in de tuin en tevens kunnen wij hier de bodemverbetering op baseren.

Het ontwerp dient als communicatiemiddel zodat wij precies duidelijk kunnen maken wat onze ideeën zijn.

Wij staan voor heldere ontwerpen die tijdloos en puur zijn. De ideeën die wij hebben zijn vernieuwend en creatief. De ontwerpen kunnen zowel modern en strak als klassiek en organisch zijn. Ook nemen we het tuinmeubilair mee in het ontwerp. Zo kunnen we aangeven op welke plek u het beste bepaalde meubels kunt neerzetten om ze optimaal te kunnen gebruiken.

Als het ontwerp klaar is, komen we het ontwerp persoonlijk toelichten. U krijgt uitleg over het ontwerp en waar het op geïnspireerd is.


Wij creëren tuinen die bij u, uw huis en/of bedrijf past.


Beplantingsplan

Het beplantingsplan wordt op maat gemaakt. Een goed beplantingsplan geeft diepte en emotie aan uw tuin en laat de buitenruimte spreken. De beplanting wordt zo gekozen dat het gehele jaar door de zintuigen geprikkeld worden en de vierseizoenen zichtbaar zijn.

Het beplantingsplan vormt een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Het beplantingsplan bestaat uit een tekening en een beplantingsschema met kleur, bloeitijd, wintergroen, ect.

Bij bestaande tuinen maken we ook gebruik van gezonde bestaande beplanting.

Klik hier -> CONTACT  en neem meteen contact met ons op.


VISIE


Een tuin is niet alleen dat lapje grond rond de woning of bedrijf maar is veel meer dan dat. Het vormt enerzijds het visitekaartje van de woning of bedrijf maar anderzijds biedt het ook rust en ruimte in uw vrije tijd. Wij vinden het daarom van groot belang dat de tuin een onderdeel uitmaakt van de leefruimte.

Verder kijken is één van onze belangrijkste uitgangspunten. Tijdens het ontwerp kijken wij naar de architectuur van de woning en de omgeving. De keuze voor de materialen van de tuin sluiten hierop aan. In de grotere tuinen en buitenruimtes speelt het landschap een belangrijke rol. De karakters en eigenschappen van het landschap worden in hoofdlijnen door gezet in het ontwerp.

Tijdloze vormgeving vormt een uitgangspunt in het ontwerp. De materialen die wij toepassen zijn puur in de basis.

Beleving van het buiten wordt in de tuin het eerst ervaren. Wij vinden het daarom van belang dat er een goede verhouding is tussen bestrating en beplanting. De beplanting die wordt toegepast in de tuin bestaat uit een diversiteit aan verschillende vormen, kleuren en texturen. Hierdoor worden het gehele jaar door de zintuigen geprikkeld en zijn de vierseizoenen af te lezen.

Praktische tuinen zijn belangrijk voor het dagelijks gebruik. De tuin moet in de basis functioneel zijn. In het ontwerp voor de tuin wordt er gekeken naar de belangrijke bewegingen die door de tuin gemaakt worden zoals bijvoorbeeld naar de schuur of naar de containers. In de huidige maatschappij is de waterhuishouding een belangrijk thema wij streven er zoveel mogelijk naar om het hemelwater in de tuin op te vangen en te infiltreren.

Goed te onderhouden tuin is in deze tijd heel belangrijk. U wilt kunnen genieten van de tuin zonder er al te veel tijd aan te besteden maar een tuin vergt onderhoud. In het ontwerp wordt er rekening meegehouden dat u overal goed en gemakkelijk bij kunt.