Wanneer verticuteren?
Een dunne viltlaag van ongeveer één centimeter is goed voor het gazon. Deze laag beschermt het gazon namelijk tegen hitte en verlies van water. Echter, als de laag te dik wordt, is het tijd om het gazon te verticuteren. Je kunt het gazon het best in het voorjaar (maart) verticuteren. De groei komt er dan snel in en is uw gazon zo weer herstelt.

Wat is verticuteren?
Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem zorgen ervoor dat mos het wint van gras. Schaduw of te kort maaien kunnen ook de oorzaak zijn van mos. Wat tegen een viltlaag en mos helpt, is verticuteren. Verticuteren is een beetje te vergelijken met schoonharken. Door met een speciale verticuteermachine over de grasmat te gaan, worden mos en de viltlaag verwijderd en de wortels doorgesneden. Doordat de wortels worden afgesneden kan er niet direct nieuw mos gevormd worden. Het gras kan weer ademen en het water kan weer bij de wortels van het gras komen.

Ook weer een mooi groen gazon?
Na dat wij voor u het gazon hebben geverticuteerd en schoongeharkt zullen wij middels voedingstoffen de bodemkwaliteit verbeteren. Hierna zaaien we het hele gazon door met speciaal graszaad en strooien wij over het gras een laagje speciale kiemgrond zodat het gazon snel weer zal gaan groeien. Het enige wat u nog hoeft te doen is water geven.

Is uw intresse gewekt neem dan contact met ons op en bel 06 53 93 70 30.